Cartea pierduta a vrajitoarelor - Deborah Harkness

Intre Oxford, Paris si New York, istoria se impleteste cu magia. 
Un manuscris blestemat aprinde o iubire interzisa.
Intotdeauna m-au atras ca un magnet cartile cu vampiri, cand le citesc ma imaginez acolo si parca imi doresc ca acestia sa existe. Daca ar exista, cu siguranta as vrea sa devin una de-a lor. Si nu, nu este o obsesie trecatoare, de cand ma stiu am inclinat spre partea intunecata a oricarui lucru, mai ales a cartilor cu vampiri. Trebuie sa recunosc ca dintre toate fiintele supranaturale vampirii mi se par cei mai fascinanti.

In inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descopera fara sa vrea, in cursul cercetarilor ei, un manuscris alchimic aflat sub o vraja. Desi se trage dintr-un neam vechi si celebru de vrajitoare, Diana nu vrea sa aiba de-a face cu vrajitoria, asa ca, dupa o analiza sumara, returneaza manuscrisul. Dar descoperirea ei pune in miscare o intreaga lume fantastica, atragand pe urmele sale o sumedenie de demoni, vrajitoare si vampiri. Manuscrisul gasit de Diana si considerat pierdut de secole, este ravnit de toti acestia, iar faptul ca ea este singura creatura care poarte rupe vraja o transforma intr-o tinta. 
Printre creaturile care se strang in jurul Dianei se numara si vampirul Matthew Clairmont, un genetician pasionat de teoriile lui Darwin. Impreuna, Diana si Matthew pornesc sa descifreze secretele manuscrisului. Dar relatia care se infiripa intre vampirul de o mie cinci sute de ani si vrajitoarea ale carei puteri sunt legate printr-o vraja ameninta sa spulbere pacea fragila care domnea de multa vreme intre creaturi si oameni - si cu siguranta va transforma lumea Dianei.

Ce imi place foarte mult la aceasta carte? Nu este doar o alta carte despre vampiri, vrajitoare si demoni, o alta poveste de dragoste, este o carte documentata, cu notiuni de istorie si genetica, ceea ce sporesc interesul asupra cartii.

Este inutil sa spun ca o astept pe urmatoarea cu cea mai mare nerabdare (cartea face parte din trilogia All Souls Trilogy) si merita citita daca va pasioneaza genul si nu numai. Am vazut-o in librariile online, la 44.99 ron. Cu o reducere ajunge pe la 26.99 ron.

Comentarii

RoseBlue a spus…
Hai ca m-ai facut curioasa si am cautat-o si eu (long live the internet :)
Lecturi placute (si intunecate atat cat iti plac)!
giorgiana a spus…
mi se pare ca este la carrefour cu 29.99
Alina Anghel a spus…
Ma bucur cand instig la lectura :D Lecturi placute si tie!
Federova a spus…
Recunosc ca si eu sunt fascinata de vampiri numai ca nu citesc carti cu si despre ei dar urmaresc cateva seriale su sufletul la gura :D. Si de multe ori ma gandesc, ce tare ar fi daca ar exista si m-ar transforma si pe mine unul! ;))
Deci daca esti muscata inaintea mea, cauta-ma! :))
Alina Anghel a spus…
Fede, ce bine ca nu-s singura nebuna :D Cu siguranta, draga mea! :))
Hapi River a spus…
Hm, suna bine! E in genul romanelor lui Dan Brown, are mister, e alerta, nu?
Alina Anghel a spus…
Da, da, as este! Partea mai aiurea este ca face parte dintr-o trilogie si mai dureaza pana ajung si restul cartilor la noi. Din cate stiu, a treia nici nu este scrisa ...