Calatorie legendara in Corfu

M-am trezit cu noaptea in cap, bagajele inca nu erau gata si la ora 11 pleca un charter Corfu, cel la care luasem bilete. In scurt timp, eram gata de plecare in vacanta in Corfu, minunata insula muntoasa pe care o cunosteam din vechile legende, care mi-au fascinat copilaria. Insula Corfu este prezenta constant in mitologie - este locul pe care Poseidon i l-a daruit nimfei Korkyra, de unde si denumirea sa; este locul unde si-au gasit refugiul argonautii; este locul unde Hercule a iubit-o pe Naiada Melite; este locul unde Ulise o intalneste pe Nausica, fiica regelui Alkinoos; este, asadar, un loc mistic si mitic, extrem de fascinant.

Ajunsi la fata locului, ne-am inceput entuziasti excursia in Corfu, capitala insulei, organizata de agentia de turism Paralela 45. Inca de cand am pus piciorul pe pamant, am ramas extaziata in fata naturii luxuriante si variate. Ne-am propus sa vizitam vechiul oras, un adevarat labirint de strazi inguste, pavate cu piatra, ce-mi aducea aminte de labirintul minotaurului.

Fortareata veche (sursa)

 (sursa)

Am ramas fascinata de apa atat de albastra, nisipul fin si auriu, prundisul multicolor.

 

Nu trebuie ratat Palatul lui Ahile, un adevarat sanctuar dedicat eroului mitic. Palatul este inconjurat de o gradina cu numeroase statui, care mai de care mai impozanta.


Castelul Agelokastro, fortareata a Imperiului Bizantin, inca pastreaza urmele acestuia


Intreaga insula este impanzita de biserici, o adevarata istorie a credintei. Toate pot fi considerate adevarate opere de arta, monumente arhitecturale si merita vizitate.

Corfu este considerat un loc celebru si datorita muzeelor sale pline de exponate unice si bibliotecilor imense in care se gasesc numeroase carti ce au o valoare culturala foarte mare. Unul dintre cele mai interesante muzee este Muzeul de Arheologie. 

Corfu poate fi considerat un adevarat paradis terestru, un loc pe care iti doresti sa-l revezi, iar si iar, ca intr-o frumoasa legenda homeriana.

*Articol scris pentru Spring Superblog 2013. Proba propusa de Paralela 45 Turism.

Comentarii

Lavender Thoughts a spus…
Daca mi-ai spune: "Plecam acum in Corfu! Vii?", as raspunde fara ezitare: "Gata, hai!"...ce bagaje, ce cosmetice, ce pregatiri de plecare?!

Ai scris un articol frumos si documentat, Alina!
Bravo!

Pupici, draga mea!
Ilda
ABC...prin viata a spus…
Grecia e printre putinele tari din Europa in care nu am fost si-mi doresc sa ajung. Pupici.
Alina Anghel a spus…
Poate o sa avem ocazia sa plecam intr-o zi! Merci de aprecieri, draga mea! Pupici!
Alina Anghel a spus…
Tu, care ai fost prin toata lumea? Lasa ca nu e timpul pierdut! Te pup!