Perle Bac - de ras sau de plans?

Pe vremea mea (am dat bacul in 2005), perlele de la BAC erau ceva de ras. In anul de gratie 2013 insa, perlele copiilor astora sunt ceva de speriat, eu sunt stupefiata si ma intreb ce se va alege de invatamantul romanesc in cativa ani ... Si nu pot sa condamn profesorii, am mai avut si eu unii care nu stiau sa predea sau nu veneau la ore, dar totusi am invatat singura. Sunt socata de ce am citit si in ce hal pot sa scrie copii astia, ei sunt generatia care ne vor plati noua pensiile? ...


Scurta selectie la limba si literatura romana

Arghezii se depresiona cu poezie trista deoarece la moda se purta atunci stilul lui amarat. Arghezi e un trist ca lumea gusta din tristeti si le citea pe nemancate. 
Model in viata si i smecheria. Imi eau model care stie bani repid sa faca, pentru ca viata nare timp.
Iubirea plutea in aer ca fumul de mici. Iubirea e ca fumul de mici.
Accidentul este o opera de iubire accidentala. Oamenii se iubeau la nimereala ca o busitura si se mai dedulceau neasteptat. Isi bubuiau destinele in traficul vietii amar. 
Poetul avea o fixaţia pe poza lui Ann pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şî ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul.
Ann avea nişte trăsături de gen epic. Era epică. Sebastian era mai puţin epic deşi avea potenţial întrucât îi plăceau pozele, dar e mai mult curentul liric. 
Jurnalul e mai puţin bun când la 16 ani mama găseşte scrise lucruri personale, că am luat bătaie s-au de ce fete îmi place. 
Jurnalul e acel ceva pe care îl uiţi în bancă la şcoală şi un coleg îl găseşte şi îl citeşte și te compromite.
Eminescu minţea în poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţiea ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea și prin locuri necurate și că a murit de sifilis.
Modelul meu în viaţă este Gigi Becali, în afară de faza cu puşcăria.
Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa.
Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viață bună, deci așa vreau să ajung și eu.

Scurta selectie la istorie
 Ştefan cel Mare a bătut cel mai mulţi turci, era spaima Imperiului Austro-Otoman. A avut vreo 50 de războaie cu ei şi a fost 50-0. Numai când îl vedeau ăia şi deja începea să le sune apa în cap.


Comuniştii erau terorişti, nu dădeau internet la oameni. Ei se bătea cu americanii, care lea dat la temelie, că avea mai multe bombe atomice.

Statul român s-a născut pe cadavrele oamenilor simpli, ca mine şi ca tine, care au murit ca să avem noi unde să mergem azi la mall şi să spunem că România e o ţară de… mă scuzaţi puncte puncte.

Sau bătut ani mulţi în al doilea război mondial şi sa-u mai şi săturat. Şi au zis să facă pace şi au puso diun tratat. Adio război.

Uniunea Sovietică era un fel de Rusia de acum, mai măricică. Ea avea Armata Roşie, care era câtă frunză câtă iarbă, vorba poetului, iar noi otrăveam fântânile, ca să moară ei de sete înainte să ne arunce bombe în cap.

Dacă nu era Mihai Viteazu să facă el România cu mânuţele lui cum l-a tăiat capu, şi bine la tăiat, nu aveau ăştia ce să fure azi.

România a trecut prin “criza orientală” la mijlocul secolului XIX pentru că a fost invadată de mici, bere şi manele din Turcia, care a vrut să termine cu România. Numai că românii nu sa împotrivit şi au câştigat războiu.

Nicolae Ceauşescu a construit cu doar câţiva oameni statul român modern în sec. 19. A făcut fabrici, moluri, ştranduri. Aveam cele mai frumoase mine din Europa, unde minerii săpau frumos în pământ. Şi a mai rămas mii de tone de aur.

România era implicată în tot felul de relaţii internaţionale aiurea prin lume cu diverşi dubioşi. Asta nu era bine, deoarece îşi bătea toţi joc de ea ca şi acuma. 
Hoţomanii din Imperiul Otoman au belit Ţara Românească de tot ce avea ea mai de preţ. Aur, carne, copii tineri pe care îi furau şi îi învăţau să fie hoţomani de mici.


Nici nu ştiu care e treaba cu războiaele cu turci ruşi şi nemţi că ieu tot aud că unguri e obraznici şi ne fac probleme.

surse: aici, aici si aici

Comentarii

fashion doctor a spus…
am citit si eu pe internet. de rasul plansului. nu stiu unde ajungem.. Te pup
Lavender Thoughts a spus…
Cum spuneai, inainte puteam rade de ceva similar! Acum imi pare foarte, foarte trist si ingrijorator!:(


Pupici, draga mea!
Ilda
Miu Miu a spus…
Eu nici nu pot citit pana la capat, ma ingrozesc...L-am retinut si pe ala cu valoarea pe care nu o poti atribui lui X pentru ca ...cu valoarea te nasti. Tragic!
LOL BRB ROFL a spus…
Incerc sa las deoparte ingrijorarea impusa de aceste specimene cu privire la viitorul meu de pensionar (asa cum observ in comentariile de mai jos) si incerc sa ma tin cu tot ce am de marginea biroului ca sa nu cad pe jos de atata ras. Nu am mai ras cu atata pofta (a.k.a. cu lacrimi) de ani de zile, asa ca pentru moment savurez din plin aceste ineptii ale viitorului "de haur" al Romaniei.
RoseBlue a spus…
Cum spuneai si tu, perlele de la examene au fost intotdeauna amuzante, dar acum sunt ingrijoratoare. Eu nu am cautat pe net minunatii din astea, astept cu ceva emotii sa vad ce note ia nepoata mea si parca nu as vrea sa rad de altii ... bad luck or smth. :D
Unele par chiar prea de tot - oare chiar au putut sa scrie asa ceva? Parca ar fi inventate ...
Daiana Dia a spus…
E de plans din pacate. Si vorba ta, e ceva de speriat. In 1996 cand am dat io BAC-ul nu s-a pomenit asa ceva!! Anchete si arestari la BAC??? Mi se face parul maciuca!
Hapi a spus…
Concluzia aici :) http://simona.revistatango.ro/2013/07/08/iuhuuu-doar-jumatate-din-noi-suntem-prosti/
Eva Luna a spus…
Sa mai zic ceva si de gramatica? Cred ca este de ajuns debitarea in masa, nu? :))
Alina Anghel a spus…
Ah, pai la gramatica sunt mai mult decat praf cu totii ...
Alina Anghel a spus…
Da, da, am citit :))
Alina Anghel a spus…
Pacat de ei, ca-s tineri ... te pup!
Alina Anghel a spus…
Ilda, nu pot sa concep ca generatiile astea sunt din ce in ce mai nepasatoare ... Cred ca tu esti mandra de copiii tai.
Alina Anghel a spus…
Daca s-ar fi nascut cu valoare, sigur n-ar fi ajuns aici .. Tragic, indeed!
Alina Anghel a spus…
Savureaza-le cu placere, mai discutam peste ceva ani :))
Alina Anghel a spus…
Sa stii ca si eu sper sa fie inventate, macar o parte din ele ... Ce a facut nepoata? :D
Alina Anghel a spus…
Hehe, in 1996 cred ca se manca materia pe paine ...
RoseBlue a spus…
Contestatii :)
A considerat ca a facut mai bine decat a apreciat comisia. Nu mi-a spus ce urmare au avut.
Alina Anghel a spus…
Foarte bine, daca stie pe ce se bazeaza!
Gaelex a spus…
Citind asa ceva, incepi sa nu te mai gandesti ca un mic genocid sau o epurare pe baza de note la bac ar fi ceva rau.


Eu sunt generatie '97 cu bacul, si pe bune ca aveam si noi prostii nostri, dar nu erau in halul asta de distrusi. Mai intelegeau cate o problema la fizica, mai stiau sa copieze corect un rezultat.