Queen Of The South

Imi plac serialele si mereu le caut pe cele mai incitante. In zilele noastre ai de unde alege, traiasca Netflix! Am terminat recent Lucifer (care mi-a placut la nebunie, sa scriu un articol special pentru acest serial?) si eram in cautarea unuia care sa ma tina la fel de mult in priza. Am cerut recomandari in stanga si in dreapta si am inceput sa ne uitam la trailere. Cel care ne-a cucerit instant, asa de mult incat am vazut 9 episoade intr-o singura zi, a fost Queen Of The South.
Regina Sudului este povestea Teresei Mendoza, o valutista de conditie sociala precara, ce creste pe strazile din Sinaloa, Mexic si care se indragosteste de traficantul Guero. O perioada cunoste fericirea si implinirea alaturi de acesta, fiind iubita si rasfatata, asa cum nu a fost niciodata in viata. Insa lumea drogurilor este una extrem de instabila si Guero este ucis, iar Teresa este nevoita sa fuga, ajungand sa se adaposteasca in Dallas si sa lucreze pentru Camila Vargas, sotia celui care i-a ucis iubitul. Teresa are doua alternative: sa lase lumea drogurilor sa o infranga sau sa devina lidera ei.

Serialul este extrem de dinamic si prezinta o lume total diferita: cea in care faci totul sa supravietuiesti. Sa fii femeie, si mai ales lider in lumea drogurilor, necesita multa tarie: trebuie sa fii intotdeauna puternica si sa iei decizii in asa fel incat sa nu pari slaba in ochii celorlalti. Pentru ca atunci nu ti-ar mai oferi respectul lor, iar respectul e tot ce te tine sus. 

Imi place personajul Camila Vargas, tocmai pentru ca este un lider in adevaratul sens al cuvantului si face in asa fel incat sa fie respectata. Este o femeie puternica, are intotdeauna o tinuta impecabila, momentele de slabiciune nu le lasa la vedere si i se potrivesc de minune versurile: I'm good to be bad/So good to be bad.

Serialul este ecranizarea romanului cu acelasi nume scris de autorul spaniol Arturo Perez – Reverte in anul 2002, fost corespondent de razboi, cu o vasta cariera atat in jurnalism cat si in literatura.

Abia astept sa vad ce se intampla in continuare, recunosc. Tu ce seriale urmaresti?

Cu drag,

Alina

Comentarii