O oază de relaxare în Cluj: Grădina Botanică

De fiecare dată când ajungem în Cluj, trebuie să vizităm Grădina Botanică. Este o oază de liniște, relaxare și este suficient de mare ca suprafață încât să găsești suficiente porțiuni unde nu te îngrămădești cu alți oameni (cel puțin în timpul săptămânii, în weekend nu am fost niciodată).


Cum ajungi la Grădina Botanică?

Nimic mai simplu! Este amplasată destul de aproape de zona centrală și poți ajunge foarte ușor pe jos. Mai greu este cu urcarea dealului pe care este amplasată, dar, odată ce ai ajuns și ai trecut de porțile ei, deja te simți în altă lume!

Cât costă intrarea?

Pentru adulți este un preț de 7 lei când nu se pot vizita serele (noi am fost într-o zi de luni și erau închise, nu știu dacă este general valabilă această zi sau se alege o zi anume din săptămână/lună), în restul zilelor prețul este de 11 lei. Se poate plăti cu cardul direct la intrare. Prețul este modic pentru ce oferă.

Ce poți face la Grădina Botanică din Cluj?

În primul rând, să explorezi toate colțișoarele. Este o zonă verde superbă, ce îți aduce bună dispoziție și te încarcă cu energie. Pe lângă sectoarele dedicate, ce pot interesa studenții la disciplinele dedicate, poți găsi diverse atracții pentru toate gusturile, indiferent că ești pasionat sau nu de botanică. Puncte de atracție sunt numeroase: Grădina Japoneză, Grădina Romană, statuile, turnul de apă. Alte zone de interes general: Herbarul și Muzeul botanic, dar și minunatele Sere, în care sunt cultivate plante ecuatoriale și tropicale.

Cum să te îmbraci când vizitezi Grădina Botanică

Răspunsul depinde de stilul tău, desigur. Însă eu recomand cel puțin o pereche de încălțăminte comodă, pentru că ai ceva de mers. Eu am ales o ținută chic-casual, compusă dintr-o rochie ușoară și lejeră, sandale comode cu talpă moale și o pălărie, pentru a mă feri de razele de soare ale amiezii. Nu uita de ochelarii de soare polarizați. Preferații mei sunt Polaroid, iar acest model îl găsești aici. Arunci crossbody o geantă și ai rezolvat toate problemele.


Rochia este minunată și am inclus-o în cea mai recentă comandă Bonprix. M-am îndrăgostit de ea încă de când am văzut-o pe site și mă bucur că în realitate este și mai frumoasă. Materialul din care este confecționată este vâscoză și este ușoară, lejeră, răcoroasă, aș putea spune. Are un design ce o integrează atât într-o ținută casual, cât și în una office, depinde doar cum o accesorizezi. Îmi place că este ușor de spălat, iar uscată pe umeraș nu are nevoie de călcare. Îmi place atât de mult încât o să mai iau probabil și cealaltă variantă de print disponibilă pe site. Mărimea 38 este perfectă pentru mine.


Dacă ajungi prin Cluj, nu rata să vizitezi această minunăție. Îmi vei mulțumi după!

Ce locuri relaxante preferi? Dă-mi idei pentru vizite ulterioare!

Love,

Alina

Credit foto: Eduard Canura

Comentarii

Oana a spus…
Si eu imi doresc de multa vreme sa ajung acolo, tinuta ta este superba. Hugs :)
Irina Anghelina a spus…
Ce fain!Nu am ajuns în Cluj pana acum,însă cu siguranță mi-ar plăcea tare mult sa îl vizitez
Valeria Chertes a spus…
Imi place tinuta ta.
Mihaela Nistor a spus…
Trebuie doar să vii la Cluj, îți arăt eu câteva locuri minunate pentru plimbare, relaxare și poze frumoase! Rochia ta este tare frumoasa, apelez tot mai mult si eu la rochii!