Roșu și alb, o combinație cu care nu poți da greș

Deși mi-a plăcut mereu portul popular, nu mă vedeam neapărat îmbrăcată cu astfel de ținute. Mai mult, îmi aduc aminte de copilărie și de lada de zestre a bunicii, care avea nenumărate veșminte tradiționale și pe care plănuia să mi le dea ca zestre (da, acum peste 25 de ani, când eram copil, prin zona Olteniei încă se mai discuta în acești termeni). 

Ei bine, eu am crescut, bunica a plecat spre alte meleaguri, casa de la țară a rămas mai mult ca o amintire, alături de toate îmbrăcămintea cusută de ea de-a lungul timpului). Și, iată-mă pe mine, în anul 2022 că încep să mă uit după rochii de genul tradițional. Iar când am văzut-o pe EA, am știut că trebuie să fie a mea, mi-am imaginat instant cum o voi asorta.

Rochia din bumbac de la Haine de Vis

Chiar am nimerit o rochie de vis, dacă pot spune așa. Am văzut-o pe site, la categoria rochii tradiționale și n-am stat pe gânduri la plasarea comenzii (pentru că am observat că dispar repede din stoc). Când a ajuns la mine mi-am dat seama că e mult mai frumoasă în realitate și este printre puținele rochii complimentate de soțul meu. Am ales mărimea L și am făcut foarte bine. Rochia este din bumbac, este dublată și nu este deloc transparentă, dar nici nu este elastică și are ținută, iar modelul de pe ea este brodat.


Cum am asortat rochia din bumbac de la Haine de Vis

Încă de când a ajuns la mine, am știut că rochia va fi accesorizată simplu și minimalist. Am mers pe accesorii discrete (cercei roșii, colier din perle de cultură, sandale lejere, roșii și o gentuță roșie și ea). Este atât de frumoasă și atrage toate privirile, încât nu are rost să o porți cu prea multe accesorii. Sau, cum îmi place mie să zic, keep it simple!

Unde poți să porți o astfel de rochie tradițională?

Ei bine, oriunde te simți tu bine în ea! Și crede-mă, este ușoară, lejeră, de efect, așa că o poți purta la evenimente tematice (nuntă sau petrecere în stil românesc, de exemplu), la plimbări prin oraș sau, de ce nu, la birou. Pe site-ul hainedevis.ro găsești o gamă extrem de variată de haine, dar și rochii tradiționale. Eu mai am vreo trei pe wishlist, dar hei, rămâne între noi!

Tu pe care o alegi și unde o porți?

Love,

Alina

Credit foto: Eduard Canură

Comentarii

Anonim a spus…
Rochița e superbă, tu la fel, iar pozele ....sa fie in ton cu site-ul sunt de vis. Big Like pentru tot și nota 10 pentru fotograf